vizuális technikák képzés
“Kezdetektől fogva tanítom is, amit csinálunk. Elmesélem a filctollat töviről hegyire. Megismerik a papírt, hogy tekeredik és hogy terül. A krétákat imádni fogják. Bevallom: szeretem ezt csinálni.”
– Strenner Szilárd –

Következő képzésünk: 2021. június 23-án!

Regisztrálj a képzésre!

 

MI ez?

A képzésen résztvevőink olyan technikákat sajátíthatnak el, amelyek lehetővé teszik, hogy vezetői, tanácsadói, facilitátori, tréneri vagy prezentációs munkájuk látványos, hatékony, interaktív legyen.

…akár vannak művészi hajlamai, akár azt gondolja, hogy egy pálcikaemberrel sem próbálkozna…

Magyar Telekom Zrt. Vizuális Technikák Képzés – Budapest, 2017. december

Mit mondanak a programról?

Adj rá hangot!

Vizuális Technikák Képzés – Veszprém, 2020. Február

A KÉPZÉS CÉLJAI
Résztvevőink számára újra hozzáférhetővé tegyünk egy régen jól ismert világot. Arra gyúrunk, hogy a vizuális nyelv tudatos használói legyenek, hogy képessé váljanak a rajz játékosságával megeleveníteni a mára már túl-professzinalizálódott, kilúgozódott területeket is.

A képzés:

 • bevezetés az analóg vizuális technikák használatába.
 • képessé tesz fejlesztési folyamatok vizuális tervezésére és támogatására,
 • nagyméretű „templétek” és analóg prezentációk igényes elkészítésére és
 • azok interaktív használatára.

 

Lehet, hogy nem lesz, vagy nem is akar vizuális jegyzetelő lenni, de biztos, hogy embereket valami fontos dologról nap mint nap meg akarja győzni: erre lesz jó a valószínűleg első analóg prezentációjának elkészítése. 

Csoportsegítőként számtalanszor futhat bele olyan helyzetbe, ahol össze kell hangolni a munkát, és az lenne jó, ha mindenki egyszerre tarthatna ugyanott egy komplex, inspiráló gondolkodási folyamat végén: ezt fogják a saját kezűleg rajzolt templétek (grafikus munkalapok)megoldani.

…és ha már szakmáról beszélünk: érdekli a coaching, vagy vezetőként szüksége van arra, hogy munkatársa átláthasson, és megoldást találjon egy komplex ügyre? Képzelje el, hogy itt a rajz és a nagylap, szuperfegyverként fog a kezében működni: legyen az egyéni vagy, csoportos tanácsadás, coaching, szupervízió, mentorálás, terápia, segítő beszélgetés, azaz bármilyen megértés alapú, jellemzően 1:1 helyzet.

Az is lehet hogy élete egyetlen plakátja “mindösszesen” a főnök szülinapi bulijának “Welcome poszterje lesz”?! Na és? – a komfortzónából való kilépésnek, és a többiek inspirálásának ez is egy elég konstruktív útja lesz!  

Mindezek mellett a képzésen elmeséljük a vizuális folyamatsegítés hátterét, bemutatjuk David Sibbet-et, az alapító atyát, és megtudhatja, mik azok a források, amelyek mentén el tud indulni a saját felfedező útján.

Megismer sok-sok új anyagot és eszközt, megtudja mit mivel lehet kombinálni, annyi tippet és praktikát fog kipróbálni, hogy a feje zsongani fog a végére!

KIK SZOKTAK RÉSZT VENNI?
 • szabadúszó és belső, vagy vállalati tanácsadók,
 • coachok,
 • vezetők,
 • facilitátorok,
 • trénerek,
 • szupervízorok,
 • tanárok / tanulók és
 • mindenféle folyamatsegítők.
Lehetséges alkalmazási területek:
Vizuális nyelv a mindennapokban: Szebben, olvashatóbban fog írni, magabiztosan használ egyszerű vizuális jeleket: listajelek, nyilak, figurák, “dobozok” stb. Rajzoljon bár egy szalvétára, akár egy flipchartra: jegyzetei átláthatóbbak, strukturáltabbak, lényegretörőbbek lesznek.

Vizuális jegyzetelés: a legismertebb “Grafacity”-s technológiát gyakorolhatja a tudás és információ-menedzselés élő eszközeként: konferenciákon, tanácsadási folyamatokon, board meetingeken, műhelymunkákon stb. Vizuális nyelv mindenhol, nagyban, ahol kár lenne, hogy a szó elszálljon!

Folyamat-segítés nagy méretű templétekkel. Templéteket (struktúrált űrlapok, munkalapok) készíthet facilitált egyéni vagy csoportos folyamatokhoz: stratégiai és innovációs műhelyek, termék és folyamat-fejlesztés stb., strukturált folyamataihoz: az A5-ös kártyától a több méteres nagylapokig.

Vizuális konzultáció: az analóg eszközök alkalmazása az 1:1 helyzetekben: coaching, tanácsadás, értékesítő tárgyalás stb. a képek, és a sűrítő lényegkiemelés erejével.

Prezentáció: a “középkori” eszközöket bevetve nem lesz gondunk a file-kiterjesztéssel, USB-kkel és projektorokkal. Különleges élményt nyújtunk, bevonjuk a tárgyalópartnert, képet adunk a nagy egészről, a rendszerrel dolgozunk és nyomot hagyunk (nem a falon).

Plusz néhány érv:

…de ez még nem minden, hiszen ezek a vizuális eszközök nem csak a professzionális, hanem magánéletünk számos más területén hasznosak lehetnek: a tanulásban, otthoni beszélgetéseknél, gyereknevelésben, naplóírásnál, egy családi kupaktanács vezetésénél, vagy akár a bevásárlólista kreatív összeállításában is jól jöhet.

Csak tőlünk függ, hogy mennyire tesszük velük színessé, örömtelibbé életünket.

A kreativitás nem egy gyakorlat, vagy valami, amit pár percre magunkra veszünk bárki kedvéért, hanem egy életforma.

Résztvevőink egy Gobális nyelvet fognak elsajátítani, amit már azelőtt értettek, mielőtt beszélni tudtak volna. Nem angolul, vagy németül tanulnak meg, hanem egy igazi világnyelven! Ezt mindenki érti, de kevesen beszélik elég jól.

Következő képzésünk: 2021. június 23-án!

Regisztrálj a képzésre!

 


A képzésen való részvételedet az E-mailben kapott számla befizetésével véglegesítheted.

A 2020-ban elfogadott Felnőttképzési Törvény alapján (továbbiakban Fktv.) az űrlapon bekért adatokon túl néhány személyes adatot is el fogok kérni tőled, hogy a Fktv. előírásainak megfelelően regisztrálhassam részvételed.

Ha elakadsz a regisztrációval, vagy bármi kérdésed lenne, itt érsz el:
E-mail: info kukac grafacity.eu
Mobil: +36 30 / 271-30-53