BIG PICTURES

A Big Pictures lehetővé teszi a cégtörténet, jövőkép, stratégia, értékrend és a folyamatok egyértelmű kommunikációját.

Egy Pillanat alatt áttekinthető, egyszerű képet alkotunk. 

Hide box
Többet akarok tudni!

A Big Pictures nem csak egy kép, hanem egy közös gondolkodási folyamat, melynek eredménye egy vagy több méretes grafika, amelyek magukba foglalják a beszélgetések, vállalati történetek esszenciáit. Az ügyfeleinkkel szoros együttműködésben készített „Big Picture”-ök felgyorsítják a szervezeti tanulást, strukturálják a belső kommunikációs és tudás-menedzsment folyamatokat.

Bár a vizuális jegyzetelés és a Big Pictures folyamatok végeredménye is egy vagy több látványos plakát, a vizuális jegyezet egy többé-kevésbé spontán lenyomat, ezzel szember a Big Pictures elemeiben és struktúrájában is gondosan tervezett, kiérlelt vizuális konstruktum.

JÖVŐKÉP

“Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.”  SENECA

Hogyan beszélgetünk a jövőnkről és hogyan kommunikáljuk a jövőképet?

A közös munka és az iterációk során a tervek, ötletek és célkitűzések sokaságából közösen hozunk létre egy letisztult víziót, ami lerajzolva segíti a mindennapokban a távolabbi célok szem előtt tartását. 

CÉGTÖRTÉNET

Hogyan kommunikáljuk eredményeinket?

Mire vagyunk büszkék?

A vállalat, szervezet, intézmény vagy projekt életútjának ábrázolása. A cégtörténettel a szervezeti sikerek, mérföldkövek, fontos adatok, szereplők, a fejlődés szakaszai és a leküzdött akadályok is megjeleníthetők önmagunk, az új munkatársak, partnereink vagy ügyfeleink számára.

RENDSZERTÉRKÉP

Hogyan mutatjuk be a vállalat alrendszereit?

Mi segít eligazodni az új munkatársaknak a cégben?

A vállalatnak, mint működő szervezetnek és a benne rejlő értékteremtő folyamatoknak a bemutatása: rendszerek, kapcsolatok, funkciók és folyamatok feltérképezése, hogy átláthatóvá és megmutathatóvá váljon a szervezet működése.

STRATÉGIAI TÉRKÉP

Hogyan támogassuk a változási folyamatainkat?

A Stratégiai térképek lényegre törően foglalják össze a vállalatban tervezett változási folyamatokat. A stratégiai döntések nyomán létrejövő vizuális struktúra (azaz a folyamat lépései és érintettjei) mindenki számára világossá teszi a lépéseket, és a felelősöket, amivel nagyban hozzájárulunk a folyamat zökkenőmentes lebonyolításához.

ÉRTÉKTÉRKÉP

Hogyan kommunikáljuk értékeinket? 

Miért szeretünk itt dolgozni, mire vagyunk büszkék? 

A szervezet számára kiemelkedően fontos értékek, és történetek vizuális megjelenítése, mely világítótoronyként folytonos iránymutatást és megbízható alapot ad a dolgozóknak mindennapi döntéseik meghozatalában.

Kérdések és válaszok:

Hide Box
1. Hogy készül a Big Picture?

A Big Picture készülhet az ügyfélnél, ebben az esetben az előzetes egyeztetés után, a helyszínen résztveszük a megbeszélésen, worksopon, igény szerint facilitáljuk a folyamatot és folyamatosan jegyzetelünk, vázlatokat készítünk, javaslatot dolgozunk ki a tervezett Big Picture struktúrájára. A Big Picture a legtöbb esetben cégtörténet, stratégiák, jövőképek, értéktérképek, vagy valamilyen változás bevezetését támogatják.

A tartalmakat megadott, vagy általunk kiatalált szempont szerint rendszerezzük, megtervezzük a struktúrát, elrendezzük a részeket a struktúrában. Az elkészült vázlatokat átbeszéljük, értékeljük, módosítjuk és utána három-négy lépésben elkészítünk egy ceruzavázlatot, egyeztetjük az ügyféllel, módosítjuk, ha szükséges, majd elkészítjük a filckihúzott vázlatot, amit elfogadás után a színzés és véglegesítés követ.

A Big Picture (vagy ahogyan az angolok mondják Rich Picture) készülhet nálunk a stúdióban is,  ilyenkor az ügyfelet meglátogatva, begyűjtjük a tartalmakat, a helyszínen a konzultáció során vázlatokat készítünk vagy feldolgozzuk a hozzánk érkező  anaygokat. Ez után elkészítjük az első vázlattól a végleges kiszínezett verziót és aztán szállítjuk le az ügyfélnek. Innentől kezdve ezek természetesen módosulhatnak, lehet belőle társasjátékot készíteni asztali templétet, papír prezit vagy digitális prezentációt, ahol a vezető az egyes elemek animálásával, felvillantásával egy időben tudja prezentálni a vállalati stratégiát, vagy az adott egységnek a stratégiáját. Ebben a stúdióban készülő big Picturök esetében minimálisan két hét átfutási idővel lehet számolni.

2. Mi lesz az elkészült rajzokkal?

Ha a rendezvényen el tudtuk készíteni a Big Picture-t akkor fotózás után becsomagoljuk és át is adjuk őket.   

A vállalati identitás számos területével foglalkozunk: évente tucatnyi és egyre több nagyvállalati stratégiát, jövőképet, cégtörténetet, értékrendet segítünk tartalmilag megformálni és átláthatóvá, közérthetővé, azaz könnyen kommunikálhatóvá tenni. A Big Picture-ök, mint az északi csillag vezetik a szervezet gondolkodását és a támogatják a döntéshozatalt. Ezeket a “drágaköveket” ügyfeleink különböző méretekben, formátumokban, de mindig jól láthatóan helyezik el a vállalatban.