aktuális képzés részletei
2011 óta tartunk Vizuális Technikák Képzéseket, immáron 100 %-os elégedettségi garanciával.
Jelenléti, egy napos képzésünk 4 hetes, online utánkövetéssel!
Gyakorlatba ültetés / Integráció: A képzést követően 4 hetes intenzív munkával a csoport online tanulási felületén és video-konferencián, ahol további feladatokat, instrukciókat kapnak a résztvevők és visszajelzéseket MINDEN munkájukra. A résztvevők egymást segítve fejlődnek – hogy aztán a feltételeket teljesítők TANÚSÍTVÁNYT kaphassanak!!!
Non-profit szektorban dolgozók és nappali tagozatos hallgatók jelentős kedvezményeket kaphatnak – egyéni megállapodás alapján.

Csoportos jelentkezés esetén, ha egy szervezettől többen jelentkeznek: további jelentős kedvezményekre van lehetőség.

Ha tényleg szeretne részt venni a képzésen, pusztán az anyagiak jelentenek akadályt, akkor bátran hívjon, írjon! Keresni fogjuk a megoldást és részünkről mindent megteszünk azért, hogy a bizalom és az együttműködés jegyében a csapatban lehessen.

KI VEZETI A PROGRAMOT?

Strenner Szilárd, a Grafacity ügyvezető igazgatója, grafikus illusztrátor, facilitátor, vizuális coach, stratégiai és szervezetfejlesztési tanácsadó illetve (12 fő felett) Halmai Kriszta formatervező, illusztrátor, vizuális folyamatsegítő és tréner fogja a Vizuális technikák képzést végigkísérni és átadni a megszerezhető ismerteket.

A képzőkről bővebben…

Kérdések és válaszok:
1. Hányan leszünk?
Maximum 20 fő résztvevő alkotja a csoportot. A tapasztalatok szerint ebben a létszámban a csoport még átlátható, és sikerül összehangolni az egyéni és kiscsoportos munkafázisokat. Jut elég figyelem minden résztvevőre, így sok-sok közvetlen visszajelzést kapnak a kiképzőktől, illetve a többi csoporttagtól.
2. Kik vesznek részt?
Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a résztvevők jelentős részben szabadúszók, vagy valamely tréner / tanácsadó cég munkatársai, egy részük HR-es, és szép számmal jelentkeznek a civil szektorból, szintén tanácsadói, tréneri tapasztalattal, de vannak köztük közösségi aktivisták, grafikusok és ügyvezetők is. Mindannyian elkötelezett szakemberek a csoportsegítés, szervezetfejlesztés, coaching irányban.

Legtöbben Magyarországról jönnek, Budapestről és vidékről egyaránt, de több képzésen voltak külföldi résztvevőink is – így érezhetően egészséges, sokszínű csapatok jönnek össze.

3. Hol lesz a képzés?
A képzés Budapest belvárosában lesz, tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyszínen.

A képzés helyszínéről és a megközelítés módjairól a regisztrált résztvevőket időben értesítjük.

4. Hogyan fogunk dolgozni?
Ahhoz, hogy a fent leírt célok mentén a lehető legtovább jussunk, interaktív módon fogunk dolgozni, sokat játszunk és kísérletezünk a program során, hogy a legtöbb módon „merítkezhessünk” meg a vizuális munkában. Minden jelentős technikát demonstrálunk és a lehető legtöbb időt hagyunk a gyakorlásra. A képzés során minden résztvevő rendszeresen visszajelzést kap a képzőtől és a többi résztvevőtől.

2015. tavaszától – szintén friss tapasztalataink hatására – képzéseink során, tudatosan, differenciált képzési folyamatot biztosítunk résztvevőink számára. Tudjuk, hogy mindannyiunk eltérő rajzi – vizuális talentumokat kapott, és van akit inspirál egy több méteres papírlap, van ki pedig inkább a kártya-méretben tud igazán kiteljesedni. A gyakorlati feladatokat és a kapcsolódó, különféle eszközöket a résztvevők egyre pontosabb megismerése nyomán a lehető legszemélyreszabottabb módon adjuk ki, így maximalizálhatjuk a képzés tanulási potenciálját.

5. Mit foglal magába a részvételi díj?
 • A képzésen használt eszközöket és anyagokat,
 • képzési kézikönyvet és munkafüzetet,
 • a terem bérleti díját,
 • büfé bekészítést: tea, kávé, rágcsálnivalók, zöldségek, gyümölcsök,
 • nagyszerű hangulatot,
 • 4 hetes intenzív utánkövetést a csoport számára kialakított online felületen,
 • a képzést követően egyéni konzultáció: 30 perc / fő. 
6. Mi van, ha tényleg nem tudok rajzolni?
A legtöbb külső szemlélő, aki lát minket dolgozni – azt gondolja, hogy ehhez a munkához valami különleges tehetségre, vagy adottságra van szükség. Sokan jelzik is, hogy ők nem tudnak rajzolni. Ennek ellenére az eddig általunk tartott vizuális technikák képzések bebizonyították, hogy mindenki, aki elvégzi a képzési folyamatot – képes lesz arra, hogy önállóan elkészítse egyéni, vagy csoportos folyamatokat támogató, flipchart vagy nagyobb méretű, szöveges és rajzos vizuális eszközeit.

Nem kell művésznek lenni. Nem is művészetet tanítunk. Egy egyszerű elemekből építkező kommunikációs rendszert mutatunk meg és gyakorlunk. Apró, mindenki által elsajátítható elemekre bontottuk a vizuális folyamatsegítés eszközeit, amiket begyakorolva, a résztvevőink egyre rutinosabban tudnak alkalmazni saját munkájukban.

7. Mi ez a 100 %-os garancia?
Teljes, 100 %-os pénzvisszafizetési garanciát ajánlunk. Jelentkezzen bátran a vizuális technikák képzésre: az anyagiakat tekintve teljesen kockázatmentesen! Amennyiben lelkiismeretesen végigcsinálta a gyakorlatokat, és a fenti ígéretünk mégsem teljesülne, akkor nyugodtan adja vissza a képzési kézikönyvet, a kapott eszközöket és a képzési folyamat lezárását követően 30 napon belül egy mínuszos számlával együtt visszautaljuk a befizetett részvételi díjat.

Biztosak vagyunk a lépésről lépésre vezetett folyamat sikerében és szeretnénk e fontos döntés előtt a lehető legtöbb aggodalmat eloszlatni.

Efféle garanciával nem szoktunk találkozni a nyitott tréningek területén, és mi sem kínáltuk ezt az első években. Tapasztalataink alapján meggyőződtünk, hogy ezek az eszközök MINDENKI számára hozzáférhetőek és sikeresen felhasználhatóak, előképzettségre és tehetségre való tekintet nélkül.

8. Tanítod a Vizuális Coaching eszközök használatát a képzésen, vagy Vizuális Facilitálást?
Az alapozó Vizuális Technikák Képzésen nem tanítunk specifikus, kifejezetten vizuális coaching eszközöket. Gyakorlatban rápillantunk a rajzos egyéni konzultáció folyamatára, de a Vizuális Coachingban használt speciális eszközök használatára nem képezzük résztvevőinket.

A 2 nap során a vizuális technikák alapjait fogjuk elsajátítani. E technikák alkalmazása, azaz hogy milyen helyzetekben (kontextusban) fogja az elsajátítottakat gyakorolni, az az adott résztvevő felkészültségétől, korábban megszerzett kompetenciáitól függ. Ha a vizuális facilitálás oldaláról nézzük a munkát: akkor a 2 nap során végig ezen eszközöket alapozzuk meg.

9. Mi támogatja a tanultak gyakorlatba ültetését?
Korábbi programjaink során előfordult, hogy az intenzív képzés után, az élmények elhalványultával, a résztvevők elakadtak önálló fejlődésükben, motivációjuk csökkent.

A Grafacity-nél ezért a Vizuális Technikák Képzést 4 hetes intenzív utánkövetéssel erősítjük meg, ahol a résztvevők a csoport zárt, online felületén osztják meg saját munkáikat, kérdéseiket, dilemmáikat és eredményeiket. Itt további információkat, instrukciókat és visszajelzéseket kap a csoport, és egymást segítik a résztvevők!

Támogatási formák: Egyéni és Csoportos konzultáció. 

2017-ben elindítottuk a Vizuális Technikák Képzéseink addigi résztvevőivel az “Alumni csoportunkat” a Grafacity Műhelyt, ahol havonta találkozunk és gyakoroljuk a tanult technikákat, megosztjuk tapasztalatainkat.

10. Egyéb fontos tudnivalók, logisztikai részletek:
 • A Pandémia során a jelenléti képzésen csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.
 • A programon pedig az 1,5 m távolság betartása mellett a teremben maszkban fogunk dolgozni.
 • A képzésre érdemes kényelmes cipőben és sötét ruhában jönni. Sokat fogunk filctollakkal és krétákkal dolgozni, ezek foltot hagyhatnak a ruhán is.
 • Érkezzen pihenten, mert mindegyik nap különösen intenzív lesz, és a program olyan alig használt idegpályákat és agyi perifériákat vesz igénybe, amik valószínűleg kevésbé edzettek: mindannyian el fogunk fáradni.
 • Nyugodtan hozza el a „Nem tudok rajzolni!” gondolatait, mert itt a rajzolás közben elfelejti őket.
 • Az ebédet minden résztvevő maga finanszírozza, vagy oldja meg, mi az étkezés szervezésével segítünk. A helyszín saját, illetve a környék nagyszerű lehetőségeinek széles választékából rendelhetünk (laktóz, glutén, fehérje stb-mentes ételeket, diétás-ételeket is), de ha a csoport úgy kívánja, szervezünk egyéb hideg, vagy meleg ételt is.
11. Vállalunk-e in-house / vállalati belső tréning tartását?
Természetesen. Évente több belső tréniget / Workshopot is tartunk vezetőknek, értékesítőknek, tanároknak, belső trénereknek, Agilis Coachoknak, SCRUM mastereknek. Nagyvállalati ügyfeleink, egyetemek és nagyobb civil szervezetek egyedi igényei számára is ki szoktuk alakítani a legmegfelelőbb képzési konstrukciót: a 2-3 órás Workshopoktól a fél napos műhelyen át, az 1-2 napos alapozó programig.  

A szűk keresztmetszet a helyszín szokott lenni: sok-sok sima falra lesz szükségünk, amire feltehetjük a papírokat.

12. Elég lesz egy nap?
Igen.
Az egy nap is maradandó nyomokat hagy a résztvevők kompetencia-profilján. A fontos, hogy fókuszáljunk egy alkalmazási területre, pl: értékesítési helyzet, 1:1 tárgyalás, prezentáció, templétek.  A jól megragadott célt magabiztosan éri el a csoport. Fókuszáltan megismerkedünk a szükséges alapokkal, és az előre kiválasztott technikát (alkalmazást) begyakoroljuk.
Az online utánkövetési – gyakorlatba ültető támogató rendszerünk pedig gyakorlatilag rugalmasan kiterjeszti a képzési időt!
13. Milyenek a visszajelzések?
Jók. Az utóbbi időben pontosan nyomon követjük a résztvevőink elégdettségét, nyitott képzésünk értékelése az utóbbi években 9,25 – 9.8 -as elégedettség közé esik (10-es skálán).

Regisztrálok a képzésre

A 2021. június 23-i (szerda)

1 nap + 4 hetes online utánkövetéssel

szervezett képzés
részvételi díja:  

nettó: 75.000.- Ft  (+ Áfa)